Τροφή για σκέψη

Τα Παραμύθια της “ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ”: Οι Ανεμογεννήτριες της Σκωτίας Χρησιμοποιούν Κρυφά Γεννήτριες Που Λειτουργούν με ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Μετάφραση: Απολλόδωρος

3 Ιανουαρίου 2024 | Zoey Sky | Διαβάστε το εδώ

Ο τομέας ενέργειας της Σκωτίας αντιμετώπισε αντιδράσεις τον Φεβρουάριο, όταν αποκαλύφθηκε ότι δεκάδες γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες στη χώρα χρησιμοποιούσαν γεννήτριες ντίζελ.

Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη που αποκάλυψε την πρακτική, οι «φιλικές προς το περιβάλλον» ανεμογεννήτριες λειτουργούσαν λόγω των καυσίμων υδρογονανθράκων, τα οποία είναι επίσης γνωστά ως ορυκτά καύσιμα.

Η σοκαριστική αποκάλυψη προκάλεσε διάφορες ανησυχίες για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια, ιδίως επειδή οι ανεμογεννήτριες με ντίζελ λειτουργούσαν έως και έξι ώρες την ημέρα.

Οι ανεμογεννήτριες απαιτούσαν ορυκτά καύσιμα λόγω προβλημάτων του δικτύου

Σύμφωνα με την ScottishPower, μια εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας με έδρα τη Γλασκώβη της Σκωτίας, η εταιρεία δεν είχε άλλη επιλογή από το να συνδέσει 71 ανεμογεννήτριες με την παροχή ορυκτών καυσίμων μετά από βλάβη στο δίκτυό της.

Η κίνηση αυτή φέρεται να έγινε σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν οι ανεμογεννήτριες ζεστές και σε λειτουργία τον Δεκέμβριο, έναν από τους πιο κρύους μήνες του έτους.

Ο εργατικός βουλευτής της Νότιας Σκωτίας, Colin Smyth, δήλωσε ότι, ανεξάρτητα από τους λόγους, η χρήση ντίζελ για την αποπαγοποίηση των ελαττωματικών ανεμογεννητριών είναι «περιβαλλοντική τρέλα».

(Σχετικό: GREEN PANIC: Siemens Energy shares crash 37% after admitting wind turbine troubles.)

Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) και το Κόμμα των Πρασίνων θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για το περιστατικό.

Η «ανεντιμότητα» των δύο κομμάτων σχετικά με το δυναμικό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Σκωτίας είχε επικριθεί στο παρελθόν, επειδή χρησιμοποίησαν δεδομένα που γνώριζαν ότι ήταν ανακριβή. Οι υπουργοί δέχθηκαν πυρά επειδή ανακοίνωσαν λανθασμένα ότι η Σκωτία διέθετε το 25% του αιολικού δυναμικού της Ευρώπης.

Πέρα από το ότι αυτό ήταν ψευδές, η αποκάλυψη του Φεβρουαρίου έριξε φως στο γεγονός ότι 60 ανεμογεννήτριες στο αιολικό πάρκο Arecleoch στο South Ayrshire και 11 στο αιολικό πάρκο Glen App λειτουργούν λόγω έξι τεράστιων ντιζελογεννητριών.

Τον Νοέμβριο, η Διεύθυνση Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Σκωτίας (ECCD) απάντησε σε αίτημα του Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφορίας (FoI), ζητώντας να μάθει πόσα αιολικά πάρκα χρησιμοποιούν γεννήτριες ντίζελ ως εφεδρικές και πόσα όχι. Η έρευνα αυτή αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση της Σκωτίας «δεν συγκεντρώνει συγκεκριμένα πληροφορίες σχετικά με το αν τα αιολικά πάρκα χρησιμοποιούν γεννήτριες ντίζελ ως εφεδρικές».

Το ECCD είπε στον αιτούντα την αίτηση FoI να ελέγξει τον ιστότοπο Energy Consents για να δει τις εκθέσεις εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΕΠΕ) που υποβάλλονται από τους αιτούντες και οι οποίες αναφέρουν εάν θα χρησιμοποιηθούν γεννήτριες με υδρογονάνθρακες στο αιολικό πάρκο.

«Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι το αιολικό πάρκο Whitelee έχει άδεια να χρησιμοποιεί γεννήτριες ντίζελ που βρίσκονται στην τοποθεσία Ardochrig ως εφεδρικές», δήλωσε το ECCD.

Ο σύνδεσμος που παρείχε το ECCD αποκάλυψε μια αναφορά σε «εφεδρικές γεννήτριες ντίζελ» σε ένα έγγραφο της αίτησης με τίτλο «Δήλωση υποστήριξης που παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανάπτυξη». Σύμφωνα με το έγγραφο, οι εφεδρικές γεννήτριες ντίζελ «θα χρησιμοποιούνται πολύ σπάνια στο εργοτάξιο».

Μη μπορώντας πλέον να αρνηθεί ότι οι γεννήτριες ντίζελ χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία των ανεμογεννητριών στα αιολικά πάρκα Arecleoch και Glen App, το ECCD παραδέχθηκε ότι «γνωρίζει επίσης από πρόσφατη δέσμευση σε επίσημο επίπεδο με την ScottishPower Renewables» ότι και τα δύο αιολικά πάρκα χρησιμοποιούν γεννήτριες ντίζελ ως εφεδρικές.

Εν τω μεταξύ, μια γρήγορη αναζήτηση στον ιστότοπο Energy Consents αποκαλύπτει ότι η ScottishPower Renewables υπέβαλε 203 έγγραφα όταν υπέβαλε αίτηση για περισσότερα από 20 χερσαία αιολικά έργα. Ακόμη και ο πιο αποφασιστικός άνθρωπος θα μπορούσε να χρειαστεί πολλές ώρες για να βρει το συγκεκριμένο έγγραφο που αναφέρει ότι θα χρησιμοποιηθούν γεννήτριες ντίζελ ως εφεδρικές.

Και επειδή πολλά από τα έγγραφα της αίτησης καλύπτουν και τα 20 έργα, είναι πιθανό όλα τα αιολικά πάρκα της ScottishPower να χρησιμοποιούν γεννήτριες ντίζελ ως εφεδρικά. Πάει και το ότι οι ανεμογεννήτριες είναι μια πράσινη πηγή ενέργειας.


Επισκεφθείτε το GreenTyranny.news για περισσότερες ιστορίες σχετικά με την ενεργειακή υποδομή και τη χρήση καυσίμων στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε αν οι αυστραλιανές ανεμογεννήτριες λειτουργούν με άνθρακα.

Αυτό το βίντεο προέρχεται από το κανάλι The Prisoner στο Brighteon.com.


Περισσότερα σχετικά άρθρα:

Wind turbine blades could account for more than 43 million tons of waste each year by 2050.

House passes bill to block Biden from banning gas stoves as Republicans push back against anti-fossil fuel policies.

Relying solely on wind and solar power requires the TAKEOVER of so much land compared to fossil fuels.

Sources include:

Expose-News.com

EnergyVoice.com

Gov.scot

EnergyConsents.sco

Brighteon.com


—Δικτυογραφία:

Faking GREEN: Scotland’s wind turbines are secretly using generators that run on FOSSIL FUELS

http://greentyranny.news/2024-01-03-scotlands-wind-turbines-using-generators-fossil-fuels.html

Αναδημοσίευση από https://apollodoros.substack.com/

Σχολιάστε



Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε