Τροφή για σκέψη

Τι Κοινό Έχει Ο Αποδεκατισμός Των Κοπαδιών Βουβαλιών Της Βόρειας Αμερικής Με Τις “Πόλεις των 15 Λεπτών (ή «Εξυπνες Πόλεις»);

Το κοπάδι των βίσωνων του Yellowstone εκτιμήθηκε σε 5.500 τον Αύγουστο του 2016 και περιλάμβανε δύο υποπληθυσμούς: το βόρειο (3.152 έως 4.042 ζώα) και το κεντρικό (1.451 έως 1.639 ζώα) κοπάδι (αριστερά). Πηγή: Ozark Bisons. Διαδήλωση διαμαρτυρίας με θέμα «Τα ΜΜΕ είναι ιός» στο Λονδίνο, Φεβρουάριος 2023 (δεξιά). Πηγή: The Conversation.

Μετάφραση: Απολλόδωρος

28 Ιανουαρίου 2024 | Rhoda Wilson | Διαβάστε το εδώ.

Βρισκόμαστε στον Ιανουάριο του 2024. Οι αγρότες των Άμις εξακολουθούν να δέχονται επιδρομές και ο Bill Gates αγοράζει περισσότερες αγροτικές εκτάσεις στις ΗΠΑ για ποιος ξέρει για ποιο σκοπό.

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, το  The Tenpenny Report γράφει για το πώς το Βαθύ Κράτος προσπαθεί να μας λιμοκτονήσει και μετά να μας λιμοκτονήσει κι άλλο. Οι πυρκαγιές σε εργοστάσια τροφίμων και η γρίπη των πτηνών είναι όλα έξυπνα μεταμφιεσμένα, αλλά όλα έχουν έναν στόχο: τον έλεγχο της προσφοράς τροφίμων.

Ωστόσο, η εποχή του Covid δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Κάθε άλλο. Όπως λέει και το ρητό, η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Ο Έλεγχος της Τροφικής Αλυσίδας

Της Dr. Sherri Tenpenny


Οι δολοφόνοι των βουβαλιών

Τη δεκαετία του 1800, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έπαιξε σίγουρα ρόλο στη διαμόρφωση της τύχης των ιθαγενών Αμερικανών. Πώς το έκαναν αυτό; Η κυβέρνηση επέτρεψε τον αποδεκατισμό των κοπαδιών βουβαλιών στις Μεγάλες Πεδιάδες. Όταν τα βουβάλια εξαφανίστηκαν, ήταν ευκολότερο να αναγκάσουν τους ιθαγενείς Αμερικανούς να εγκατασταθούν σε καταυλισμούς. Γιατί; Επειδή είχε χαθεί η κύρια πηγή τροφής τους.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέτρεψε το τεράστιο υπερκυνήγι, σε τέτοιο βαθμό ώστε τα 30 έως 60 εκατομμύρια βουβάλια που κάποτε περιφέρονταν στις πεδιάδες μειώθηκαν σε μόλις 300 μέχρι το 1899. Ήταν μια απώλεια που έκοβε την ανάσα και ήταν συγκλονιστική. Ευτυχώς, οι αμερικανικές ομάδες προστασίας δημιούργησαν ένα καταφύγιο βίσωνα στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone και έκτοτε οι αριθμοί έχουν ανακάμψει.

Πηγή: Rath & Wright το 1878, με 40.000 δέρματα βουβαλιών, Dodge City, Kansas – National Archive and Records Administration (NARA).

Οι ιθαγενείς Αμερικανοί είχαν χειρότερη μοίρα. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι καλωσόρισαν αυτό το καταστροφικό κυνήγι ως ένα τέλος στα μέσα τους. Χωρίς βουβάλια δεν υπήρχε τροφή και ένας τρόπος να αναγκάσουν τους ιθαγενείς να εγκατασταθούν σε καταυλισμούς.

Οι θανατηφόρες ευρωπαϊκές ασθένειες και οι πόλεμοι με τον λευκό άνθρωπο είχαν σίγουρα επιπτώσεις στους πληθυσμούς των ιθαγενών Αμερικανών. Ο Εμφύλιος Πόλεμος έκανε επίσης ένα πλήγμα, αλλά οι Ινδιάνοι ήταν πολύ ανθεκτικοί για την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Οι στρατηγοί του Εμφυλίου Πολέμου της «καμένης γης», όπως ο William Tecumseh Sherman και ο Philip Henry Sheridan, ήρθαν να είναι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση των Ινδιάνων, την επόμενη αποστολή τους μετά τον εμπρησμό της Ατλάντα.

Μακροχρόνια Ψέματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Πρώτον, στους Ινδιάνους υποσχέθηκαν ότι θα μπορούσαν να ζήσουν ελεύθερα στις Μεγάλες Πεδιάδες, εφόσον τα βουβάλια περιφέρονταν επίσης ελεύθερα εκεί. Κανένας ιθαγενής Αμερικανός δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό δεν ίσχυε. Στη συνέχεια, δεκάδες εκατομμύρια βίσωνα σφάχτηκαν για αθλητισμό αντί για τροφή και ρουχισμό. Υπήρχε ένας μεγαλύτερος στόχος ερήμωσης στον ορίζοντα. Ο σκοπός δικαιολογούσε τα μέσα, σωστά;

Η ολοκλήρωση του διηπειρωτικού σιδηροδρόμου έδωσε εύκολη πρόσβαση σε μεγάλες ομάδες κυνηγών. Τα βουβάλια απλά δεν μπορούσαν να αντισταθούν. Ένας κυνηγός εξέφρασε κάποτε τύψεις αφού πυροβόλησε 30 ταύρους σε ένα κυνήγι και οι συνταγματάρχες του αμερικανικού στρατού του είπαν να το ξεχάσει: «Σκοτώστε κάθε βουβάλι που μπορείτε! Κάθε βουβάλι νεκρό είναι ένας Ινδιάνος νεκρός».

Μια κυβερνητική έκθεση του 1872 ανέφερε σαφώς ότι ο αποδεκατισμός των κοπαδιών βουβαλιών «πρέπει να λειτουργήσει σε μεγάλο βαθμό υπέρ των προσπαθειών μας να περιορίσουμε τους Ινδιάνους σε μικρότερες περιοχές και να τους αναγκάσουμε να εγκαταλείψουν τα νομαδικά τους έθιμα και να εγκατασταθούν σε μόνιμες κατοικίες».

Όταν οι βίσονες εξαφανίστηκαν, οι ΗΠΑ είπαν στους ιθαγενείς Αμερικανούς ότι έπρεπε να μετακινηθούν, σύμφωνα με την προηγούμενη συμφωνία. Τους έσπρωξαν σε καταυλισμούς με την υπόσχεση ότι η κυβέρνηση θα τους παρείχε τροφή, ρουχισμό και καταφύγιο. Καμία από αυτές τις υποσχέσεις δεν εκπληρώθηκε. Ο ίδιος ο Sheridan το είπε καλύτερα:

«Τους αφαιρέσαμε τη χώρα τους και τα μέσα στήριξής τους, διαλύσαμε τον τρόπο ζωής τους, τις συνήθειές τους, εισάγαμε την ασθένεια και τη φθορά ανάμεσά τους. Και γι’ αυτό έκαναν πόλεμο εναντίον μας. Θα μπορούσε κανείς να περιμένει λιγότερα;»

Σκοποβολή βουβαλιών από τα τρένα του σιδηροδρόμου Κάνσας-Ειρηνικός. Πηγή: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Οι υποσχέσεις του καταυλισμού μοιάζουν πολύ με την ψεύτικη γοητεία των “πόλεων των 15 λεπτών” που μας προσφέρουν οι σημερινές παγκόσμιες ελίτ. Πριν θεωρήσετε αυτή την ιδέα της πόλης ως ιδανική ουτοπία, να σας υπενθυμίσουμε ότι οι ιθαγενείς Αμερικανοί εξακολουθούν να ζουν σήμερα σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και αποτελούν έναν από τους πιο ελεγχόμενους και ρυθμιζόμενους πληθυσμούς στη γη.

Υπάρχουν 55 εκατομμύρια στρέμματα γης στους καταυλισμούς των ιθαγενών Αμερικανών, αλλά μόνο το πέντε τοις εκατό αυτής της γης ανήκει σε ιδιώτες. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατέχει και εκμεταλλεύεται το υπόλοιπο υπό το πρόσχημα του Γραφείου Ινδιάνικων Υποθέσεων (BIA), τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ (DOI).

Το ποσοστό φτώχειας των ιθαγενών Αμερικανών είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό των υπόλοιπων ΗΠΑ, με πολλούς ανθρώπους να ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, υδραυλικά και άλλες βασικές ανθρώπινες ανάγκες. Ο αλκοολισμός και η βία κατά των γυναικών είναι ανεξέλεγκτα διαδεδομένα. Είναι κάτι περισσότερο από τραγικό.

Η BIA το λέει διαφορετικά, όμως: «Προωθούμε ασφαλή και ποιοτικά περιβάλλοντα διαβίωσης, ισχυρές κοινότητες, αυτάρκεια και ατομικά δικαιώματα, ενώ παράλληλα ενισχύουμε την προστασία της ζωής, της ευημερίας και της ευημερίας των Ινδιάνων της Αμερικής και των ιθαγενών της Αλάσκας». Έχει επισκεφθεί ποτέ κανείς από τους διορισμένους γραφειοκράτες της BIA ή έχει περάσει χρόνο σε έναν καταυλισμό που υποτίθεται ότι εποπτεύουν;

Αυτό που έχει κάνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στους ιθαγενείς Αμερικανούς είναι τόσο γενοκτονία όσο και δημοκτονία– η συστηματική καταστροφή λαών με βάση την εθνικότητα, τη θρησκεία, την εθνικότητα ή τη φυλή BY the government. Αυτοί οι σπουδαίοι πολιτισμοί έγιναν υποτακτικοί και αναγκάστηκαν να υποκύψουν στο ισχυρό χέρι της κυβέρνησης των ΗΠΑ, παραδιδόμενοι στο σύστημα των καταυλισμών.

Συγκεκαλυμμένες, όχι φανερές, κινήσεις

Οι λογοκριτές του Facebook έπιασαν δουλειά καταπιέζοντας τις κοινωνικές αναρτήσεις αυτού του ατόμου, όταν τόλμησα να συγκρίνω τους δολοφόνους βουβαλιών με τις σημερινές προσπάθειες να ελέγξουμε τον εφοδιασμό μας με τρόφιμα. Οι αναρτήσεις θεωρήθηκαν παραπληροφόρηση και λογοκρίθηκαν επειδή οι «ελεγκτές γεγονότων» είπαν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη σήμερα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί ενεργά να περιορίσει τον εφοδιασμό μας με τρόφιμα. Βλέπετε τι κάνουν; Δεν είναι φανερό, όπως δεν ήταν φανερή και η σφαγή των βουβαλιών. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν σκότωσε ενεργά τα ίδια τα βουβάλια – αυτό είναι ακριβές. Ήταν παθητική: η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθούσε αμέτοχη τους λευκούς κυνηγούς να κυνηγούν υπερβολικά τα βουβάλια και να αποδεκατίζουν τους πληθυσμούς τους.

Ακολουθεί μια ερώτηση από ένα άρθρο του NPR του 2012:

Ναι, εξελιχθήκαμε για να τρώμε κρέας, αλλά πόσο είναι το πολύ; Προχωρήστε 10 χρόνια μπροστά, και υπάρχει ένα άρθρο που ρωτάει γιατί οι άνθρωποι τρώνε κρέας. Υπάρχουν πολλά άρθρα που συζητούν την εμμονή της Αμερικής με το κρέας. Βρήκα ακόμη και ένα που απαριθμούσε τους 10 λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να τρώμε κρέας, ένας από τους οποίους είναι ο ιδρώτας του κρέατος.

Εξελιχθήκαμε για να τρώμε κρέας, αλλά πόσο είναι το πολύ; NPR, 25 Ιουνίου 2012

Δεν ήταν αρκετό για να κάνει τους Αμερικανούς που τρώνε κρέας να αισθάνονται άσχημα που τους αρέσει ένα καλό μπέργκερ ή μια μπριζόλα. Σύντομα, η κρίση του κρέατος έγινε παγκόσμια. Ισχυρίζονται ότι η μείωση της κατανάλωσης κρέατος μπορεί να αυξήσει την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια. Η ουσία: συνδέουν την κατανάλωση κρέατος με τη βασική αιτία όλων των προβλημάτων μας: την κλιματική αλλαγή. Όχι μόνο θα παχύνετε τρώγοντας τόσο πολύ κρέας, αλλά θα κάψετε και τον πλανήτη, ενώ θα γίνεστε παχύσαρκοι. Αλλά αυτοί οι κανόνες χωρίς κρέας ι̲σ̲χ̲ύ̲ο̲υ̲ν̲ ̲μ̲ό̲ν̲ο̲ για τους ανθρώπους, ό̲χ̲ι̲ ̲γ̲ι̲α̲ ̲τ̲ι̲ς̲ ̲κ̲υ̲β̲ε̲ρ̲ν̲ή̲σ̲ε̲ι̲ς̲.̲

Ακριβώς όπως οι κανόνες ίσχυαν μόνο για τους ιθαγενείς Αμερικανούς.

Στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα COP28, ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε 5 τρισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Την ίδια στιγμή που ο ΟΗΕ περιφρονούσε τους Αμερικανούς επειδή τρώνε πολύ κρέας, η ελίτ έκανε διάλειμμα για φαγητό μετά από ένα πρωινό που έλεγε στους υπόλοιπους τι να κάνουν.

Τι υπήρχε στο μενού; Αβοκάντο και φύτρα μηδικής για βιωσιμότητα; Όχι. Κρέας, και μάλιστα πολύ: «Ζουμερό μοσχάρι», «πλάκες από ζουμερό κρέας», καπνιστά μπιφτέκια wagyu, Philly cheesesteaks, και «BBQ που λιώνει στο στόμα», συμπεριλαμβανομένου του αφρικανικού street BBQ.

Η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα σερβίρει γκουρμέ μπιφτέκια, μπάρμπεκιου καθώς καλεί τους Αμερικανούς να σταματήσουν να τρώνε κρέας, Fox News, 12 Αυγούστου 2023

Οι ψεύτικες υποσχέσεις των κυβερνήσεων επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά. Ο βασιλιάς Κάρολος και η συμμορία του Νταβός λαμβάνουν μέτρα για τη διαχείριση του «πλανήτη που βράζει», την ίδια στιγμή που γεμίζουν τα μούτρα τους με λουκάνικα. Παρόμοια με το να μας μαλώνουν για τη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα, ενώ ταυτόχρονα πετούν με ιδιωτικά τζετ που επιβαρύνουν το αποτύπωμα άνθρακα για να φτάσουν στις συναντήσεις του WEF οπουδήποτε στον πλανήτη.

Η Ιστορία Επαναλαμβάνεται.

Η ψεύτικη γοητεία των “πόλεων των 15 λεπτών” είναι η ίδια με την ψεύτικη γοητεία των καταυλισμών. Και να θυμάστε, ό̲λ̲α̲ ̲ξ̲ε̲κ̲ι̲ν̲ο̲ύ̲ν̲ ̲μ̲ε̲ ̲τ̲ο̲ν̲ ̲έ̲λ̲ε̲γ̲χ̲ο̲ ̲τ̲ο̲υ̲ ̲ε̲φ̲ο̲δ̲ι̲α̲σ̲μ̲ο̲ύ̲ ̲τ̲ρ̲ο̲φ̲ί̲μ̲ω̲ν̲.̲


***Δικτυογραφία:

What does the decimation of North American buffalo herds have in common with 15-minute cities? – The Expose

Αναδημοσίευση από https://substack.com/@apollodoros

Σχολιάστε



Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε