Τροφή για σκέψη

Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΠ’ ΤΑ LIDL

Γράφει ο Άρης Ι. Τάτσης.

Τεράστια πολιτική απάτη ήταν η νέα δήθεν ρύθμιση χρεών και επανένταξη σε απωλεσθείσες ρυθμίσεις χρεών προς το δημόσιο και τον ΕΦΚΑ του ν. 5036/2023.

Χαρακτηριστική ήταν η μεγαλόστομη διατύπωση σε δελτίο τύπου του ΕΦΚΑ: “Αναβιώνουν οι ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων και ενεργοποιείται η νέα ρύθμιση 72 δόσεων από το ΚΕΑΟ” (https://www.efka.gov.gr/el/deltia-typoy/anabionoyn-oi-rythmiseis-ton-72-kai-120-doseon-kai-energopoieitai-e-nea-rythmise-72).

Άνθρακες ο θησαυρός.

Μέχρι τώρα απορρίπτεται το 80% των αιτήσεων (https://www.el.gr/ellada/apogoiteysi-me-ti-rythmiseis-chreon-ekt/, https://www.el.gr/ellada/rythmisi-ofeilon-gia-poio-logo-elachist/, https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%91%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%81%ce%af%cf%80%cf%84%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-80-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%81%cf%8d%ce%b8%ce%bc/).

Καθώς πάμπολλοι άρχισαν να παίρνουν χαμπάρι την πολιτική απάτη, η ΝΔ προέβη σε ανώνυμη διαρροή ότι τώρα το αντιλήφθηκαν πως έτσι που σχεδιάστηκε η ρύθμιση δεν τη δικαιούται σχεδόν κανένας, οπότε θα την τροποποιήσουν μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου (http://www.press-gr.com/2023/06/36-72.html). Τους χάλασε φαίνεται το κομπιούτερ και δεν τα υπολόγισε σωστά. Τώρα που θα ζεστάνει θα τα λογαριάσει καλύτερα.

Για να δούμε λένε αλήθεια;

Τις βασικές προβλέψεις της “ρύθμισης” θα δείτε στα δημοσιεύματα αυτά (https://www.ot.gr/2023/04/06/forologia/ergasiaka-asfalistika/anoigei-i-rythmisi-gia-tis-72-kai-120-doseis-vima-vima-i-diadikasia/, https://www.ot.gr/2023/04/06/forologia/ergasiaka-asfalistika/anoigei-i-rythmisi-gia-tis-72-kai-120-doseis-vima-vima-i-diadikasia/).

Το καίριο είναι το εξής: “… οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ενταχθούν σε αυτή δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις και μάλιστα το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αφορά στον όρο να μην υπάρχουν αρρύθμιστες οφειλές προ του Νοεμβρίου 2021” (https://www.enikonomia.gr/economy/rythmisi-chreon-se-36-72-doseis-giati-aporri/471637/).

Αυτό όμως ήταν προδιαγεγραμμένο. Αυτοί που σχεδίασαν το μέτρο ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν με τον “κόφτη” των οφειλών πριν τον Νοέμβρη του 2021. Το αποτέλεσμα το ήξεραν από πριν. Απλούστατα θυμηθείτε εξαγγελίες άλλων μέτρων, στις οποίες υπολόγιζαν με απόλυτη ακρίβεια τον αριθμό των δικαιούχων.

Οργανωμένο εμπόριο φρούδων ελπίδων.

Περίτρανη απόδειξη η αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών υγείας των ελεύθερων επαγγελματιών από τις εισφορές για τη σύνταξη.

Η “ρύθμιση” άρχισε στις 7 Απρίλη (https://www.agrotypos.gr/chrima/efka-opeka/oli-i-diadikasia-entaxis-stis-rythmiseis-72-kai-120-doseon-gia-ofeiles-ston-efka) και υποτίθεται ότι τελειώνει στις 31 Ιουλίου (https://www.ethnos.gr/Economy/article/256737/ofeilesposthaepanentaxteitestisrythmiseiston72120doseon).

Ενώ λοιπόν ήταν ανοιχτή η πλατφόρμα της “ρύθμισης”, ο ΕΦΚΑ τέλος Μάη ανακοίνωσε ότι η γενική παράταση που δόθηκε στην ασφαλιστική ικανότητα των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών θα έληγε στις 31-5. Οι ασφαλισμένοι με αρρύθμιστες οφειλές, για να μην είναι πλέον ανασφάλιστοι, δηλαδή για να μπορούν να έχουν παροχές υγείας θα έπρεπε να πληρώσουν αναδρομικά τις εισφορές υγείας του 2022. Θαυμάστε το και μόνοι σας:

Σύμφωνα με αυτή, χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα στους μη μισθωτούς έως τις 31 Μαΐου 2023, ανεξαρτήτως ύπαρξης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ταυτόχρονα, οι μη μισθωτοί καλούνται να καταβάλουν το ποσό που αντιστοιχεί στις ετήσιες εισφορές για το 2022 του κλάδου υγείας της ασφαλιστικής κλάσης που έχουν επιλέξει, προκειμένου να ανανεωθεί η ασφαλιστική τους ικανότητα έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Αρκεί, δηλαδή, ένας μη μισθωτός να καταβάλει τις εισφορές του κλάδου υγείας για έναν χρόνο – αναδρομικά για το έτος 2022 – προκειμένου να ανανεωθεί η ασφαλιστική του ικανότητα, έστω και αν έχει άλλες ασφαλιστικές οφειλές.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, εφόσον οφείλουν όλο το 2022, θα πρέπει να καταβάλουν από 723,6 έως 868,44 ευρώ και οι αγρότες από 421,08 έως 500,04 ευρώ ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία που έχουν επιλέξει (https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/asfalish/430896/telos-xronou-gia-tin-asfalistiki-ikanotita-ton-ofeileton, https://www.imerisia.gr/ergasia/73449_efka-pos-tha-ehoyn-iatrofarmakeytiki-kalypsi-oi-mi-misthotoi-me-ofeiles-prothesmia)”.

Ξεκάθαρη ομολογία ενοχής.

Ο ΕΦΚΑ ήξερε πολύ καλά ότι κόσμος και ντουνιάς δε θα μπορούσε να μπει στη ρύθμιση. Για να μη χρεωθεί που θα τους άφηνε ανασφάλιστους και άρα “επί ξύλου κρεμάμενους”, ζήτησε τα 700ρια από τους ελευθερους επαγγελματίες και τα 400ρια από τους αγρότες για να τους περιθάλψει.

Την ιταμή ανακοίνωση του ΕΦΚΑ βάλτε τη καλά στο μυαλό σας. Θα μας είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη και παρακάτω. Προς το παρόν κρατήστε το γεγονός της ξεκάθαρης ομολογίας της πολιτικής απάτης.

Έτσι είναι φως φανάρι και το τι συνέβη με την καταληκτική προθεσμία του τέλους Ιουλίου.

Οι “φωστήρες” που σχεδίασαν τη ρύθμιση ήξεραν πολύ καλά τη ψυχολογία και τις ιδιαίτερες ανάγκες των ελεύθερων επαγγελματιών στους οποίους αυτή απευθυνόταν.

Όπως και να το κάνεις μια ρύθμιση στραγγίζει τη ρευστότητα κάθε επιχείρησης. Εύλογο ήταν λοιπόν οι επαγγελματίες που δεν τους “περίσσευαν” να αφήσουν την υπαγωγή στη ρύθμιση για το τέλος της προθεσμίας. Αιτήσεις από τους πρώτους έκαναν οι πιο άνετοι οικονομικά. Απλό είναι αυτό. Υπολόγιζαν δηλαδή οι φωστήρες ότι ο πολύς ο κόσμος θα έπαιρνε χαμπάρι την πολιτική απάτη μετά τις εκλογές.

Έτσι όμως το ποσοστό αυτών που θα απορριφθούν τελικά θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το αρχικό 80%. Την πρόβλεψη αυτή επιβεβαιώνουν και τα δημοσιεύματα (https://www.pronews.gr/oikonomia/efka-stis-31-maiou-ligei-i-asfalisi-xiliadon-eleytheron-epaggelmation-me-ofeiles/#:~:text=%CE%95%CE%A6%CE%9A%CE%91%3A%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CF%82%2031%20%CE%9C%CE%B1%CE%90%CE%BF%CF%85%20%C2%AB%CE%BB%CE%AE%CE%B3%CE%B5%CE%B9,%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%8E%CE%BD%20%CE%BC%CE%B5%20%CE%BF%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%82%20%E2%80%93%20Pronews.gr)

Εκτός όμως από το ζήτημα αξιοπρέπειας, την οποία μας κουρέλιασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το γελοίο εμπαιγμό της, τίθεται κι ένα τεράστιο ζήτημα δημοκρατίας.

Σε προεκλογική περίοδο η κυβέρνηση εξαπάτησε εξώφθαλμα κάποια εκατομμύρια πολιτών. Εκατοντάδες χιλιάδες ήταν οι δικαιούχοι της “ρύθμισης”. Υπολογίστε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις, όπου τα άλλα μέλη της οικογένειας δεν έχουν άλλη ασφαλιστική κάλυψη. Εξαπατήθηκαν εκατομμύρια ψηφοφόρων και δεν έγινε πρωτόγνωρος πολιτικός σεισμός;

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δηλαδή είχαν στα χέρια τους κυριολεκτικά πολιτική ατομική βόμβα που θα ανατίναζε μεμιάς όλη τη ΝΔ και θα έστελνε τον Μητσοτάκη να κάνει παρέα στον Βεργή που έψαχνε τη δική του ψήφο στην κάλπη (https://www.reporter.gr/Apopseis/Anemodeikths/565953-O-Berghs-kai-to-mysthrio-me-thn-mia-pshfo-poy-elabe-Den-pshfise-ton-eayto-toy) και δεν τη χρησιμοποίησαν.

Μήπως δεν το κατάλαβαν; Αμ δε.

Ειδικά ο Τσίπρας το ξέρει πολύ καλά το θέμα καιρό τώρα. Δείτε πολύ προσεκτικά το βίντεο (https://www.youtube.com/watch?v=hyH10Osz2t4). Οι δηλώσεις του έγιναν ένα χρόνο πριν (27-5-2022). Το λέει ξεκάθαρα ότι χρέη που δε μπορούν να πληρωθούν απλούστατα δε θα πληρωθούν και γι’ αυτό προτείνει είσοδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ταμείο ανάκαμψης και κυρίως ρύθμιση με γεναίο κούρεμα χρεών. Αλλιώς αναγνωρίζει ότι χωρίς κανένα απολύτως όφελος για την οικονομία θα οδηγηθούμε σε πάμπολλα λουκέτα.

Τις υποσχέσεις αυτές ενέταξε και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: “Ρυθμίζουμε το ιδιωτικό χρέος σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, και με 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου. Δικαίωμα ένταξης στο σχήμα θα έχουν και όσοι απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019” (https://www.syriza.gr/upload/ProgrammaSYRIZAPS.pdf, σελίδες 4 και 31).

Ήδη κλείσαμε 2 μήνες επίσημης προεκλογικής περιόδου. Ακούσατε τίποτε από αυτά; Γιατί ο Τσίπρας και τα υπόλοιπα στελέχη του έπαθαν αφωνία; Μήπως δεν τους είπαν οι ψηφοφόροι τους ότι τους πέταξε έξω η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ρύθμισης του Μητσοτάκη;

Απλούστατα ο Τσίπρας είναι υπαλληλάκι του Μητσοτάκη και μας το έδειξε για μια φορά ακόμα.

Τα ίδια ακριβώς και ο Ανδρουλάκης. Καταπράσινη αφίσα για ρύθμιση 120 δόσεων των χρεών σε εφορία και ΕΦΚΑ, αλλά τσιμουδιά για την κολοσσιαία πολιτική απάτη του Μητσοτάκη (δείτε τι ψέλλισε ο Κατρίνης, https://www.prlogos.gr/%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-hhhh%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF/). Προσέξτε ότι αν ήταν στοιχειωδώς σοβαρή η επανένταξη στις 120 δόσεις του Μητσοτάκη δε θα είχε κανένα απολύτως νόημα η νέα ρύθμιση που προσχηματικά προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Υπαλληλάκια κι αυτοί.

Για τον εμπαιγμό το δικό μου από τον Μητσοτάκη, τον οποίο ανέχθηκε και στήριξε ο Τσίπρας, θα τους αφιερωθεί η συνέχεια του άρθρου.

Α. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

1. Ο ΕΦΚΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ

Είχαμε πει ότι θα επανέλθουμε στο ζήτημα του διαχωρισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών σε αυτές που αφορούν την υγεία και αυτές που αφορούν τη σύνταξη.

Πάμπολλοι έχουν περιέλθει σε κατάσταση που δε μπορούν να τις πληρώσουν. Δεν είναι της παρούσης οι αιτίες. Αυτές θα μας απασχολήσουν σε επόμενο άρθρο.

Κρατάμε ότι ο ΕΦΚΑ το αναγνωρίζει εμπράκτως με τον ως άνω διαχωρισμό.

Κάποιοι οφείλουν και δεν πρόκειται ποτέ να μπορέσουν να εξοφλήσουν, ώστε να δικαιούνται και σύνταξη, επειδή ακριβώς δε μπορούν. Σήμερα το όριο για τους ελευθερους επαγγελματίες βρίσκεται στα 20.000 ευρώ και στα 6.000 ευρώ για τους αγρότες. Στην περίπτωση αυτή, αν δηλαδή τα χρέη είναι κάτω από αυτά τα ποσά, υποβάλεις την αίτηση συνταξιοδότησης, αυτή εγκρίνεται και σου κρατάνε τις οφειλές τμηματικά από τη σύνταξη.

Πλέον όμως μιλάμε για κάτι άλλο, πολύ μεγαλύτερο. Πάρτε μια τάξη μεγέθους. Κάποιοι βρίσκονται λίγο κάτω ή πάνω από τις 20.000 ευρώ. Η ρύθμιση των 120 δόσεων του 2019 πονηρά, κι αυτό είναι μια πολύ επιεικής έκφραση, έθετε ως κατώτερο όριο της μηνιαίας δόσης τα 50 ευρώ. Επειδή όμως τα ασφαλιστικά ταμεία ήταν πολλά, για κάθε ταμείο υπήρχε και ξεχωριστό 50άρι. Οπότε καθένας που εντάχθηκε στη ρύθμιση των 120 δόσεων του 2019 πλήρωνε τουλάχιστον 200 ευρώ το μήνα. Μόνο για τη ρύθμιση. Χώρια οι τρέχουσες εισφορές που τότε ήταν περίπου 220 ευρώ και τώρα πήγαν στα 270 – 280.

Σε αυτά τα ποσά προστέθηκαν τα κορωνοχρέη τα οποία προκλήθηκαν με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μπατιρτάκη, που ακολούθησε τη γνωστή βλακώδη και παντελώς αποτυχημένη τακτική αντιμετώπισης της επιδημίας covid 19. Και σ’ αυτή τη ρύθμιση η κατώτερη μηναία δόση ήταν 50 ευρώ. Άλλο 50άρι αυτό, προστιθέμενο στα 50ρια της 120άρας ρύθμισης. Ακριβώς γι’ αυτό η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών δε μπήκε καν στον κόπο να υποβάλει την αίτηση ρύθμισης των κορωνοχρεών. Απλούστατα δεν έβγαιναν τα νούμερα. Τόσο απλά.

Αν συνεχίσεις να ψάχνεις σε μια άδεια τσέπη τι θα καταφέρεις; Μια τρύπα στο νερό.

Το ίδιο φαινόμενο δείτε το κι από τη γενικότερη σκοπιά των συνολικών χρεών στον ΕΦΚΑ. “Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΚΕΑΟ το 4ο τρίμηνο του 2022 οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 30,89%. Το 2021 έκλεισε με οφειλές ύψους 31,564 δισ. και το 2022 εκτινάχθηκαν στα 45,564 δισ. ευρώ! Στο ενδιάμεσο βέβαια οι Χατζηδάκης – Δουφεξής είχαν φροντίσει να διαγράψουν οφειλές ύψους 1 δισ. ευρώ μέσω της δεκαετούς παραγραφής. Βέβαια τα πετσωμένα ΜΜΕ στρεβλώνουν την εικόνα και μιλούν για αύξηση των εσόδων από εισπράξεις κατά 71% λόγω καθυστερούμενων οφειλών το 2022 σε σχέση με το 2021” (https://karditsastakra.com/2023/06/07/%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CF%84/).

Αν λοιπόν το 80% που κόπηκαν από τη ρύθμιση Μητσοτάκη επανεντάσσονταν στις 120 δόσεις και στη ρύθμιση των κορωνοχρεών, θα έπρεπε να πληρώνουν και άλλο 50άρι για τις οφειλές μετά τα κορωνοχρέη και βεβαίως τις τρέχουσες εισφορές των 270 – 280ευρώ. Δηλαδή πάνω, έως πολύ πάνω από 500 ευρώ το μήνα.

Ε, αυτά τα λεφτά απλά δεν υπάρχουν.

Το συμπέρασμα αυτό έχει διττή σημασία.

Πρώτον πάμπολλοι ασφαλισμένοι δε μπορούν να πληρώσουν αυτές τις οφειλές.

Και τόσο απλά ο ΕΦΚΑ ξέρει από πριν ότι σε αυτούς δε θα δώσει ποτέ σύνταξη, αλλά συνεχίζει να τους χρεώνει αναγκαστικά εισφορές για τη σύνταξη – φενάκη.

Συνεπώς θα μας κατάσχει τις περιουσίες που είτε μοχθήσαμε σκληρά για να αποκτήσουμε ή μας άφησαν οι πατεράδες μας, με πρόσχημα μια σύνταξη που δεν έχει καν σκοπό να μας δώσει.

Δεύτερον τα χρήματα αυτά είναι σαφές ότι πλασματικά βρίσκονται στον ισολογισμό του ΕΦΚΑ. Πρόκειται για λογιστική εγγραφή που συνιστά κυριολεκτικά αέρα κοπανιστό. Χρέη που δε μπορούν να πληρωθούν, απλούστατα δεν πρόκειται να πληρωθούν, ό,τι κι αν συμβεί με την εγκληματική δήμευση των περιουσιών των οφειλετών.

Ας μην ξεχνάμε ότι με το κρυφό εσωτερικό δάνειο των 50 δις ευρώ του ΕΦΚΑ προς το κράτος, το οποίο αποκάλυψε ο Αλέκος Παπαδόπουλος (https://www.ethnos.gr/Politics/article/259695/ekloges2023anoixthepistolhalekoypapadopoyloysendsyrizapasokgiathnellhnikhoikonomiaoiproeidopoihseistoy) ο ΕΦΚΑ δεν έχει καν τα λεφτά για να μας δώσει σύνταξη.

Είναι προφανές ότι το μπατιρημένο κράτος, που δεν έχει κάνει το παραμικρό για να αναστρέψει την πορεία που το οδήγησε στην πτώχευση, δεν έχει ούτε τη δυνατότητα ούτε την προοπτική να τα επιστρέψει. Αυτά ήταν δανεικά κι αγύριστα από την αρχή.

Οπότε πολύ τον βολεύει τον ΕΦΚΑ, όταν έρθει η ώρα που δε θα μπορούμε άλλο να εργαζόμαστε να μας πει με κροκοδείλια δάκρυα στα μάτια “αγαπητέ ασφαλισμένε, σου λήστεψα το βιος, αλλά σήμερα δυστυχώς, σνιφ, χρωστάς, οπότε δε μπορώ να σου δώσω τη σύνταξη, με την υπόσχεση της οποίας σου ρήμαξα τη ζωή”.

Αυτό δεν είναι ασφαλιστικός οργανισμός είναι μηχανισμός δήμευσης περιουσιών.

2. ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Μόνο για κατασκευή νέων δομών στέγασης των λαθρομεταναστών το 2022 η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπατάλησε ένα δις ευρώ (https://lumi-news.gr/ena-dis-efro-edose-o-mitsotakis-12-04-2022-gia-nees-domes-se-lathrometanastes/, κυρίως δείτε το ίδιο το έγγραφο https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A1%CE%992546%CE%9C%CE%94%CE%A8%CE%9F-%CE%97%CE%A9%CE%9E?inline=true).

Ευλόγως υποθέτουμε ότι τουλάχιστον άλλα τόσα δόθηκαν για τα μηνιαία βοηθήματα, τροφή, νερό και ηλεκτρικό και κυρίως ως επιβάρυνση του εθνικού συστήματος υγείας από την ακώλυτη πρόσβασή τους σε αυτό. Βλέπετε σ’ αυτούς δε ζητάνε 700άρι για την ετήσια ασφάλιση υγείας. Εμάς μας ρωτήσανε που ουσιαστικά το πληρώνουμε γι’ αυτούς; Γιατί δε μας ανακοινώνουν πόσα είναι αυτά τα χρήματα;

Τέλος πάντων, το ανακοινωμένο 1 δις είναι πολλά ή λίγα χρήματα;

Το σύνολο των φορολογικών εσόδων το 2022 ήταν 55 δις (https://www.taxheaven.gr/news/62949/5525-dis-se-foroys-plhrwsame-to-2022-ayxhsh-kata-1479-se-sxesh-me-to-2021). Δηλαδή το 1 δις είναι το 2% των ετήσιων εσόδων.

Ξέρετε καμιά ιδιωτική επιχείρηση που να δέχεται να δίνει κάθε χρόνο το 2% του τζίρου της για τους λαθρομετανάστες;

Γιατί λοιπόν να τα δίνουμε ως φορολογούμενοι και χωρίς να ερωτηθούμε;

Και μην ξεχνάτε ο Μπατιρτάκης (https://aristatsis.wordpress.com/2023/06/12/%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bc%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%83-%ce%bb%cf%85%cf%80%ce%b7%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5/, στο 2ο ΥΓ) έχει παιδιά κι απόπαιδα. Εμείς είμαστε τα απόπαιδα. Να τον χαιρόμαστε.

3. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ

Στο άρθρο μου “το άγαλμα που μας λυπήθηκε” (https://aristatsis.wordpress.com/2023/06/12/%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bc%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%83-%ce%bb%cf%85%cf%80%ce%b7%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5/, 12-6-2023) έγραφα:

Σε περίπτωση λοιπόν που το εσωτερικό δάνειο έχει ληφθεί από τον ΕΦΚΑ πανεύκολα εξηγείται γιατί καταρρέει οικονομικά το ΕΣΥ. Τα λεφτά του ΕΦΚΑ, που πλήρωνε τα έξοδα του ΕΣΥ, τα πήρε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αν έκοβαν από τις συντάξεις θα ξύπναγε και κανένας. Προτίμησαν να κόψουν από την υγεία και να σφυρίζουν αδιάφορα για τους θανάτους. Τόσο απλά”.

Φαίνεται πως με διαβάζει ο Μπατιρτάκης. Μια βδομάδα αργότερα τα επιβεβαίωσε όλα στη διακαναλική του συνέντευξη (“Οι τρεις τομείς συνεργασίας του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα – Το σχέδιο Μητσοτάκη για την υγεία”, https://www.ethnos.gr/health/article/266689/oitreistomeissynergasiastoyesymetonidiotikotomeatosxediomhtsotakhgiathnygeia, Το σχέδιο Μητσοτάκη για το ΕΣΥ – Οι τρεις τομείς που σχεδιάζει να παραδώσει σε ιδιωτικά συμφέροντα – Έρχεται το ξεπούλημα!

https://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%A4%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%95%CE%A3%CE%A5-%CE%9F%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B5/).

Τα διαβάζετε και βγάζετε τα συμπεράσματά σας. Απλούστατο είναι.

Ξέρετε κανέναν ιδιώτη που θα αναλάβει αμισθί τη λειτουργία του φαληρισμένου συστήματος υγείας;

Μια ακόμη απόδειξη της οικονομικής κατάρρευσης του ΕΣΥ, πέρα από τους θανάτους συμπολιτών μας γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο ήταν η περιπέτεια ενός εξάχρονου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και χρειαζόταν επειγόντως να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία.

“Το περιστατικό εκτυλίχθηκε την Κυριακή, όταν το αγοράκι έπεσε με το πατίνι του και άρχισε να αιμορραγεί από το αυτί. Άμεσα, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ωστόσο ο τομογράφος ήταν χαλασμένος. Οι γιατροί αποφάσισαν να πάνε τον 6χρονο στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», ωστόσο, εκεί ο τομογράφος δεν έχει πρωτόκολλα για παιδιά κάτω των 10 ετών και οι γιατροί δεν πήραν την ευθύνη.

Το παιδί επέστρεψε στο Ιπποκράτειο, ενώ η «βόλτα» στην πόλη γινόταν με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού». Στο Ιπποκράτειο αποφάσισαν πως το παιδί θα πρέπει να πάει σε ιδιωτική κλινική με έξοδα του νοσοκομείου για να γίνει η αξονική τομογραφία, αφού αιμορραγούσε για περίπου τρεις ώρες και είχε κάκωση στο λιθοειδές οστό(https://www.newsbreak.gr/ellada/480059/prokatarktiki-exetasi-gia-tin-odysseia-toy-6chronoy-poy-den-evriske-tomografo/)

Ολόκληρη Θεσσαλονίκη δεν είχε ούτε αξονικό τομογράφο ούτε ασθενοφόρο για τις άσκοπες “βόλτες” του εξάχρονου τραυματία “από νοσοκομείου σε νοσοκομείο”.

4. ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ

«Κρίση ειλικρίνειας» έπαθε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος με τη ΝΔ, Θεόδωρος Σκυλακάκη, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM”, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως Δεν μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμα σταθερότητας όλες τις προεκλογικές μας υποσχέσεις(https://www.militaire.gr/skylakakis-den-mporoyme-na-valoyme-oles-tis-proeklogikes-mas-yposcheseis-sto-programma-statherotitas/).

Δηλαδή, σε πιο απλά ελληνικά, καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο ταΐζουν φούμαρα τον ελληνικό λαό. Το πραγματικό τους πρόγραμμα το έχουν ήδη καταθέσει μυστικά στις Βρυξέλλες.

5. ΚΑΤΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΩΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Με αφορμή την πρόσφατη άγρια δολοφονία της πολωνής Αναστάζια Ρουμπίνσκα από Μπαγκλαντεσιανό λαθρομετανάστη ο πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι, με πολύ προσεκτικές διατυπώσεις διαφέντεψε την αξιοπρέπεια της χώρας του και κατεξευτέλισε, κυριολεκτικά ξεβράκωσε, τον Μητσοτάκη.

Ζήτησε δημοσίως να παραδοθεί στην Πολωνία ο ύποπτος για την δολοφονία, προκειμένου να δικαστεί και να καταδικαστεί παραδειγματικά (https://www.ethnos.gr/greece/article/266791/kosparembashprothypoyrgoypoloniasgiathn27xronhhelladanamasparadoseitonypopto).

Ουσιαστικά δηλαδή ο Μοραβιέτσκι μας λέει ότι δεν έχει την παραμικρή εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη της χώρας μας.

Ας το ερευνήσουμε.

Σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα (https://diodotos-k-t.blogspot.com/2023/06/anastasia-rubinsky.html και https://kanenazori.com/2023/06/19/epese_thyma_nomou_paraskeyopoulou/) ο προφυλακισθείς ως ύποπτος για το βιασμό και την άγρια δολοφονία της άτυχης Αναστάζια ήταν γνωστό μπουμπούκι. Αντιγράφω:

“Ο μπαγκλαντεσιανός που δηλώνει αθώα περιστερά για το βιασμό και τη δολοφονία της Αναστάσια Ρουμπίνσκυ, είχε ήδη καταδικαστεί πριν από ακριβώς 2 χρόνια (14 Ιουνίου 2021) ως μέλος εγκληματικής συμμορίας η οποία είχε κυριολεκτικά ρημάξει αυτοκίνητα, καταστήματα και κοσμηματοπωλεία στην Αττική.

Τα μέλη της συμμορίας:

  • έκλεβαν αυτοκίνητα και με αυτά κατευθύνονταν σε καταστήματα και κοσμηματοπωλεία της Αττικής,
  • χρησιμοποιώντας λοστούς, βαριοπούλες ή μεταλλικά φρεάτια έσπαγαν τους υαλοπίνακες των καταστημάτων και ανασήκωναν τα προστατευτικά ρολά, ενώ σε μία περίπτωση διάρρηξης καταστήματος εμβόλισαν τον υαλοπίνακα με κλεμμένο όχημα,
  • εισέρχονταν στα καταστήματα και αφαιρούσαν χρήματα, εμπορεύματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, κ.λπ. αντικείμενα,
  • λάμβαναν μέτρα προφύλαξης, καθώς με κουκούλες κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ φορούσαν και γάντια,
  • χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συσκευές που ανήκαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα, τις οποίες μάλιστα απενεργοποιούσαν κατά τη διάρκεια των κλοπών, ώστε να καταστήσουν δυσχερή τον εντοπισμό τους”.

Η μεθοδολογία της πενταμελούς αυτής συμμορίας, δείχνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για «επαγγελματίες». Αυτό μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι ο δράστης της δολοφονίας της 27χρονης κοπέλας, έχει πλούσιο παρελθόν ακόμη και στην πατρίδα του.

Και το ερώτημα είναι:

«Πώς ακριβώς θα μπορέσουν να εξηγήσουν στο στους συγγενείς της Αναστάζια Ρουμπίνσκυ οι Μητσοτάκης και Παρασκευόπουλος ότι χάρη στη δική τους πολιτική αυτή η κοπέλα δε βρίσκεται πλέον εν ζωή;»

Ο μπαγκλαντεσιανός, του οποίου τα πραγματικά στοιχεία κανείς δεν τα γνωρίζει, ενώ το 2021 καταδικαστηκε για κλοπές και ληστείες, το 2023 βρέθηκε στην Κω να βιάζει και να σκοτώνει. Και δε νομίζω ότι έκανε «αναβάθμιση» της εγκληματικής του σταδιοδρομίας. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι τα ίδια έκανε και στην Αττική και όπου αλλού βρέθηκε, γιατί αυτός είναι ο τρόπος ζωής του…”.

Εύλογο είναι το ερώτημα πώς είναι δυνατόν αυτός ο καταδικασθείς εγκληματίας να κυκλοφορούσε ελεύθερος, ώστε να μπορέσει να βιάσει και δολοφονήσει την Αναστάζια.

Ένας από τους βασικούς λόγους είναι η κατάργηση της δικαστικής απέλασης. Το άρθρο 74 του παλαιού Ποινικού Κώδικα προέβλεπε:

“»1. Το δικαστήριο μπορεί να διατάξει την Απέλαση αλλοδαπού που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη ή φυλάκιση με την επιφύλαξη των σχετικών διατάξεων που περιλαμβάνονται σε διεθνείς συμβάσεις που έχουν κυρωθεί από τη χώρα…

...Όταν ο αλλοδαπός βρίσκεται νόμιμα στη χώρα, η απέλαση δεν μπορεί να διαταχθεί, αν δεν του έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών. Η απέλαση εκτελείται αμέσως μετά την έκτιση της ποινής ή την απόλυση από τις φυλακές. Το ίδιο ισχύει και όταν η απέλαση επιβλήθηκε από το δικαστήριο ως παρεπόμενη ποινή".

	Απλά, καθαρά και ξάστερα ο νόμος σε περίπτωση καταδίκης αλλοδαπού για μέτριας σοβαρότητας ποινικά αδικήματα προέβλεπε τη δικαστική απέλαση. Ο νόμος θέσπιζε ένα εύλογο όριο για τη σχετική κρίση του Δικαστηρίου, την ποινή τρίμηνης φυλάκισης. 

	Πρόκειται για στοιχειώδη πρόβλεψη εντός κράτους δικαίου. Αν δε σέβονται τα βασικά, τους πετάμε έξω απ’ το σπίτι μας με τις κλωτσιές. Τόσο απλά.  

	Παρά ταύτα με το νόμο 4322/2015 του ΣΥΡΙΖΑ η δικαστική απέλαση προβλεπόταν μόνο για κακουργήματα που επιφέρουν κάθειρξη (φυλάκιση πάνω απο 5 έτη), δηλαδή μόνο για τα βαρύτερα των ποινικών αδικημάτων. 

	Με τον νέο Ποινικό Κώδικα του 2019 που ψήφισε η κοιβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πριν παραδώσει την εξουσία, καταργήθηκε γενικώς η δικαστική απέλαση.

	Η κυβέρνηση  Μπατιρτάκη δεν ενοχλήθηκε καθόλου από την πρωτοφανή αυτή ασυλία καταδικασμένων εγκληματιών.

	Είπε κι άλλα ο Μοραβιέτσκι. Η Πολωνία δεν φιλοξενεί απολύτως κανένα λαθρομετανάστη και γι’ αυτό είναι ασφαλής χώρα για τους πολίτες της (https://egerssi.gr/%CE%BA%CF%89%CF%82-%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BC%CE%B7%CF%81%CE%AE-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80/). 

	Αντιπαραβάλετε τώρα την κατάσταση της Πολωνίας με τη μπανανία της Ελλάδας όπου έγινε δεκτός ως πρόσφυγας ο μπαγκλαντεσιανός καταδικασμένος κλεφτοσυμμορίτης και προφυλακισθείς ως βιαστής και δολοφόνος με τα τρία ονόματα, τα τέσσερα επώνυμα, τα τέσσερα πατρώνυμα, τα τέσσερα μητρώνυμα, τις τρεις ημερομηνίες γεννήσεως και τις δύο χώρες καταγωγής. 

	Δε θυμόταν ούτε σε ποια χώρα γεννήθηκε. Και παρά ταύτα οι ελληνικές αρχές αντί να του ρίξουν καμιά “σφαλιάρα” (ποινή φυλάκισης εννοώ) για τον προφανή εμπαιγμό, του απένειμαν και καθεστώς πρόσφυγα.

	Το τι συμβαίνει πραγματικά και επί της ουσίας δείτε το σε αυτό το δημοσίευμα:
“Έχασαν όλα τους τα έγγραφα, ταυτότητες, διαβατήρια, αλλά κανένας τους δεν έχασε το κινητό του!!!

Για να μην μάθουμε ποτέ τον τόπο καταγωγής τους . . .

Για να μην μάθουμε ποτέ ότι δεν είναι πρόσφυγες πολέμου . . .

Για να μην μάθουμε ποτέ τα πιθανά αδικήματα που ίσως να έχουν διαπράξει μερικοί και να διώκονται στις χώρες τους . . .

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ!” ((https://www.ksipnistere.com/2023/06/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%BF-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B8%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CF%83-%CE%B5%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD.html).

Και θα συνεχίσουν να μας έχουν για ηλίθιους μέχρι να στείλουμε στα σπίτια τους τους προστάτες τους, τον Μπατιρτάκη και τον Τσίπρα.

Τόσο απλά.

Β. ΤΣΙΠΡΑΣ

1. “ΟΡΜΠΑΝΟΠΟΙΗΣΗ”

Σε πρόσφατη προεκλογική ομιλία του στη Βέροια ο Τσίπρας κατηγόρησε τον Μπατιρτάκη ότι “θαυμάζει τον κ. Όρμπαν διότι ακολούθησε πρακτικές του και σε σχέση με το μεταναστευτικό και σε σχέση με το κράτος δικαίου” και μας προειδοποίησε ότι η επόμενη μέρα θα είναι πράγματι δύσκολη για τη δημοκρατία και για την κοινωνία, αν υπάρξει αυτή η εξέλιξη. Αν, δηλαδή, δημιουργηθεί ένα καθεστώς, αν προχωρήσει η ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής στον τόπο μας” (https://www.naftemporiki.gr/politics/1484114/al-tsipras-o-k-mitsotakis-thaymazei-ton-ormpan-kai-akoloythei-tis-praktikes-toy/).

Πως και τον θυμήθηκε τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν;

Απλούστατο είναι. Στο άρθρο μου “ποιος πληρώνει το βαρκάρη” (https://aristatsis.wordpress.com/2023/06/18/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b7/) έγραφα αναφερόμενος στο πρόσφατο ναυάγιο, για το οποίο κηρύχθηκε το τριήμερο εθνικό πένθος:

Στο πλαίσιο αυτό το ναυάγιο είχε ένα βασικό αποτέλεσμα. Ο επικοινωνιακός χειρισμός του θέματος, με προφανή σκοπό την πρόκληση ενοχικού συνδρόμου στον ελληνικό λαό, γύρισε μπούμεραγκ για τους εμπνευστές του.

Αφύπνισε πάμπολλους”.

Καθώς λοιπόν όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν τι κάνει πραγματικά και επί της ουσίας ο Μπατιρτάκης με το λαθρομεταναστευτικό, ο Τσίπρας προσπάθησε να τον ξεπλύνει στα μάτια του ελληνικού λαού.

Υποτίθεται ότι προσπάθησε να του κολλήσει τη “ρετσινιά” της “ορμπανοποίησης”. Ας δούμε όμως τι σημαίνει αυτή η “ρετσινιά”.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας σταθερά και αταλάντευτα διαφεντεύει τα σύνορα της χώρας του απέναντι στους λαθρομετανάστες που θέλουν να εισέλθουν βιαίως σε αυτή (https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1483850/proklitikos-ormpan-tha-xefortosoyn-vagonia-me-metanastes-spiti-mas/, https://www.iefimerida.gr/kosmos/xefyge-o-biktor-ormpan-de-theloyme-i-fyli-mas-na-anamihthei-me-mi-eyropaioys, https://www.cnn.gr/kosmos/story/367317/ormpan-aparadekti-i-symfonia-tis-ee-gia-to-metanasteftiko, https://gr.euronews.com/2019/02/10/oyggaria-oi-metanastes-apeiloun-ton-xristianismo-ipostirizei-o-viktor-orban, https://www.ertnews.gr/frontpage/katigories-ormpan-peri-proothisis-exislamismoy-tis-eyropis/, https://www.tovima.gr/2016/10/05/world/oyggaria-oxi-stoys-prosfyges-nai-stoys-ploysioys-metanastes/). Γι’ αυτό και τακτικότατα τον “στολίζουν” οι αργυρώνητες φυλλάδες που στηρίζουν τη λαθρομετανάστευση.

Στα μάτια λοιπόν του ελληνικού λαού που υποφέρει από τη λαθρομετανάστευση η σύγκριση του Μητσοτάκη με τον Όρμπαν δεν ήταν “ρετσινιά”, αλλά παράσημο που προσπάθησε ύπουλα να του δώσει το υπαλληλάκι του ο Τσίπρας.

Το αληθές είναι ότι ο Μητσοτάκης είναι μίσθαρνο όργανο των λαθροδιακινητών, απλώς φροντίζει να το χαζοκρύβει μια στο τόσο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν συνέντευξή του το 2021 στη γερμανική Bild, όπου ανερυθρίαστα δήλωσε ότι ήταν έτοιμος να πάρει από τη Γερμανία όσους λαθρομετανάστες της περίσσευαν (https://amazonios.net/mitsotakis-syzitame-me-to-verolino-tin-monimopoiisi-olon-ton-lathrometanaston-stin-ellada-epi-pliromi/). Δηλαδή με απλά λόγια η Γερμανία διάλεξε ποιους λαθρομετάστες θέλει να κρατήσει και τους πιο άχρηστους και εγκληματίες, κάποια εκατομμύρια, θέλει να τους αδειάσει στο σκουπιδότοπο Ελλάδα. Κι ο Μπατιρτάκης διαπραγματευόταν δημοσίως για τα σπίτια των λαθρομεταναστών που θα έχτιζε η Γερμανία στη χώρα μας. Προς το παρόν δεν τα κατάφερε να μας τους φέρει, επειδή ακριβώς εμείς τον εμποδίσαμε. Καίριος ο υπότιτλος του δημοσιεύματος και μας δείχνει το δρόμο: “Ψηφίζεις Κυριάκο και είσαι πρόσφυγας στον τόπο σου.

Έτσι όμως αποκάλυψε το βασικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του βρωμερού φόντου μέσα στο οποίο θα φαίνεται ως “λευκή περιστερά” ο βρωμιάρης Μητσοτάκης και κυρίως θα πειθαναγκάζεται ο λαός να ψηφίσει ΝΔ από το φόβο μην επιστρέψει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και τα διαλύσει όλα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο πρώην υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Μουζάλας και ο ευρωβουλευτής Αρβανίτης.

Ο Μουζάλας ξέχασε ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο, δεν πήρε χαμπάρι ότι ο κόσμος βράζει εναντίον του για την εγκληματική πολιτική των ανοιχτών συνόρων που εφάρμοσε, οπότε προκλητικότατα ευχήθηκε δημοσίως να πέσει ο φράχτης του Έβρου για να μπορέσει κι αυτός να χαρεί “σαν να πέφτει το τείχος του Βερολίνου (https://www.ksipnistere.com/2023/06/%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8e%ce%b7%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b3-%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%b6.html).

Μια ακόμα Ιφιγένεια (https://aristatsis.wordpress.com/2023/05/19/%ce%b9%cf%86%ce%b9%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%bd-%ce%b1%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%b4%ce%b9/) στο βωμό του Μπατιρτάκη.

Ο ευρωβουλευτής Κ. Αρβανίτης με άρθρο του στην Αυγή μας είπε ότι ήταν “προαναγγελθέν έγκλημα η τραγωδία της Πύλου” (https://www.avgi.gr/politiki/451763_proanaggelthen-egklima-i-tragodia-tis-pyloy). Κυρίως μας έδειξε τη φωτογραφία του στο ευρωκοινοβούλιο μαζί με άλλους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διασύρουν τη χώρα κρατώντας πλακάτ “δεν ήταν ατύχημα, αλλά δολοφονία, It’s a crime, not an accident”. Καμαρώστε τη φωτογραφία.

Απλά πράγματα. Ιφιγένειες κι οι Αρβανίτης, Κούλογλου και λοιπές αντιδημοκρατικές δυνάμεις.

Δώστε στην προσοχή σας στο άρθρο του αρμένιου Ανδρέα Τσιφτσιάν (https://infognomonpolitics.gr/2023/06/proedre-gkel-bournta-me-fora/).

Το Αρτσάχ (ή αλλιώς Ναγκόρνο Καραμπάχ) είναι ένας μικρός θύλακας εντός του Αζερμπαϊτζάν όπου ζουν 120 χιλιάδες αρμένιοι. Επικοινωνεί με την Αρμενία μέσω ενός δρόμου. Οι Αζέροι θέλουν να τους διώξουν και γι’ αυτό σκηνοθέτησαν μια δήθεν διαμαρτυρία παρακρατικών για ανύπαρκτους περιβαλοντικούς λόγους αποκλείοντάς τους τη δίοδο, με προφανή σκοπό να εκβιάσουν τους αρμένιους με λιμοκτονία, ώστε να τους πάρουν τις πατρογονικές εστίες τους (https://iskra.gr/to-artsach-kai-i-kypros-o-apokleismos-os-oplo/, https://uag.gr/el/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B6%CE%B5%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%8A%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%87-%CE%BA/).

Οι αρμένιοι είναι αδέρφια μας. Ουσιαστικά ομιλούν ελληνικά. Αντίθετα οι αζέροι είναι πιο τούρκοι κι απ’ τους τούρκους κι ο ηγέτης τους Αλίεφ πιστό όργανο του Ερντογάν (https://www.capital.gr/diethni/3721046/erntogan-tourkia-kai-azermpaitzan-duo-krati-ena-ethnos/).

Ευλόγως λοιπόν ο αρμένιος Τσιφτσιάν στο πιο πάνω άρθρο του ξεβρακώνει τους αγαπολόγους του ΣΥΡΙΖΑ για την υποκρισία τους: Μπαίνουμε στον έκτο μήνα αποκλεισμού του Αρτσάχ. 120.000 άνθρωποι χωρίς τρόφιμα, χωρίς φάρμακα, χωρίς νοσοκομειακά αναλώσιμα, χωρίς ρεύμα και νερό.  Ένα  οργανωμένο σχέδιο εκτοπισμού, εκφοβισμού, ξεριζωμού και εξόντωσης. Η συνέχεια μιας Γενοκτονίας. Μιλάει κανείς; Πού είναι οι αλληλέγγυοι; Πού είναι οι αγαπολόγοι; Πού είναι οι ΜΚΟ; Αλλά δεν πληρώνει κανείς εκεί. Δεν πάνε σε τέτοια μέρη οι  μεταπράτες της δυστυχίας που τη διαπραγματεύονται με το αζημίωτο(https://infognomonpolitics.gr/2023/06/proedre-gkel-bournta-me-fora/).

Σας έφτασε το ξεβράκωμα των αγαπολόγων του ΣΥΡΙΖΑ; Εμένα όχι. Οπότε συνεχίζω.

Θυμηθείτε ότι ο Μπατιρτάκης το 2022 έδωσε το 2% των φορολογικών εσόδων της χώρας για να χτίσει δομές στέγασης των λαθρομεταναστών. Αυθαίρετα υπολόγισα ως άλλα τόσα αυτά που ξόδεψε για τις άλλες παροχές του κράτους στους λαθρομετανάστες.

Για να δούμε λοιπόν τι κάνουν οι αγαπολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ με τα δικά τους λεφτά.

Η Αυγή, ο ΡΣ στο Κόκκινο, το tvxs.gr του Κούλογλου, το documento του “είπα – ξείπα” Βαξεβάνη, με όποια νομική προσωπικότητα κι αν λειτουργούν (πχ το tvxs είναι τυπικώς αστική μη κερδοσκοπική εταιρία) έχουν τζίρους και μάλιστα καθόλου ευκαταφρόνητους.

Δίνουν λοιπόν οι αγαπολόγοι το 2 ή το 4% του τζίρου τους για να στηρίξουν τους πολυαγαπημένους τους λαθρομετανάστες; Όχι βέβαια. Ούτε δραχμή απ’ τα δικά τους και μόνο απ’ τα (κρατικά) δικά μας.

Πληρωμένα παπαγαλάκια των λαθροδιακινητών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ελεεινή τραγουδίστρια Νατάσα Μποφίλιου, που σε συναυλία της, με αφορμή το πρόσφατο ναυάγιο, χτυπιόταν επί σκηνής κατηγορώντας μας ότι “ πνίγουμε ανθρώπους, με τις χυδαίες και ελεεινές πολιτικές που επιλέγουμε” (https://www.thenewspaper.gr/2023/06/18/xespase-i-n-mpofilioy-apo-ton-volo-gia/, https://www.youtube.com/watch?v=ZcbEnNnyXfI.

Η ίδια δεν έβγαλε άχνα για το αποτρόπαιο έγκλημα εις βάρος της Μυρτώς της Πάρου (https://www.newsbeast.gr/society/arthro/442150/ta-10-lepta-pou-simadepsan-gia-pada-tin-15hroni-murto) παλιότερα, για όλες τις κακοποιημένες γυναίκες από λαθρομετανάστες (εντελώς ενδεικτικά μέσα στην τελευταία εβδομάδα (https://www.el.gr/ellada/refuges/tha-klaime-kai-gia-alli-kopela-katagg/, https://www.epilekta.com/2023/06/blog-post_703.html) και βεβαίως για τη δολοφονημένη Αναστάζια της Κω.

Κυρίως δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη. Ξέρετε, οι συναυλίες έχουν πολλά έξοδα. Άρα και μπόλικο τζίρο. Έδωσε τίποτε η αγαπολόγα Μποφίλιου;

Δικαίως της έβγαλα λοιπόν το όνομα “επαγγελματίας ανθρωπίστρια”.

Αν θέλετε να δείτε ποια είναι η αλήθεια που σας κρύβουν τα πετσωμένα ΜΜΕ, “συντονιστείτε” στο radio Genova στο twitter (https://twitter.com/RadioGenova?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor, https://korakas-news.gr/2023/06/den-tha-eiste-poythena-asfaleis-apo-negroys-me-ena-iq-70-monadon.html, https://korakas-news.gr/2023/06/italia-sikelia-stamatiste-tin-eisvoli-soste-tin-eyropi.html, https://www.el.gr/diethni/metanastes/toys-afisan-eleytheroys-tha-viasoyn-to/. 10 λεπτά περιήγησης σας αρκούν για να διαπιστώστε ποια είναι η αλήθεια που σας κρύβουν οι πετσωμένοι κι οι αγαπολόγοι.

2. ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο ξάδερφος του Αλέξη, Γιώργος Τσίπρας, πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε στην τηλεόραση ότι:

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η διεθνής κοινότητα δεν έχει δείξει να έχει την ίδια αντίληψη με αυτή που έχει η ελληνική πλευρά. Για παράδειγμα, η UNCLOS, η σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας, αναφέρεται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, στην Αραβική θάλασσα, τη θάλασσα της Κίνας κ.ο.κ. Η μόνη περιοχή που δεν υπάρχει ρητή αναφορά είναι το Αιγαίο” (https://www.vradini.gr/article/politiki/709312-antidraseis-gia-thn-epikindynh-dhlwsh-g-tsipra-kai-gia-to-dikaio-ths-thalassas-kai-to-aigaio).

Ουσιαστικά εννοούσε ότι, αφού μας ξέχασε το δίκαιο της θάλασσας, δεν έχουμε δικαίωμα να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Όλα αυτά για να δώσει την ευκαιρία στη Ντόρα και κυρίως στον Μπατιρτάκη να τον κατακεραυνώσουν αμέσως εμφανιζόμενοι ως ακρίτες που υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, ενώ το αληθές είναι ότι ο Μπατιρτάκης έχει ήδη υποσχεθεί κάτω απ’ το τραπέζι να συνάψει την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών του Αιγαίου (οι πηγές στο https://aristatsis.wordpress.com/2023/05/12/%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%bf-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%bf-%ce%b3%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b7/).

Κυρίως όμως ρίξτε μια ματιά στο χάρτη του δημοσιεύματος αυτού (https://www.ksipnistere.com/2023/06/%ce%ad%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%b3%ce%b9.html). Δείτε δηλαδή πώς θα ήταν το Αιγαίο αν η χώρα μας ασκούσε το αυτονόητο κυριαρχικό της δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

Κατά τα λοιπά ευχαριστήστε τον σεναριογράφο που του “κόλλησε η βελόνα” στις Ιφιγένειες του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκάλυψε περίτρανα το ρόλο του να ξεπλένει τον βρωμερό Μπατιρτάκη και να φοβίζει το λαό μην πάρει την εξουσία.

Ταυτόχρονα από τις πολλές σφαγές των Ιφιγενειών το “μαντρόσκυλο” που κρατούσε φυλακισμένα τα πρόβατα στη στρούγγα του Μπατιρτάκη είναι πλέον βαριά ανάπηρο.

Φοβάται πλέον κανένας σας ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία; Το κολοσσιαίο αυτό έργο το κατάφερε ο σεναριογράφος μέσα σε μόλις δυο – τρεις μήνες.

Το πρόβλημά του είναι ότι λόγω της ψυχικής του ασθένειας βλέπει μόνο τη μισή πραγματικότητα. Ας πρόσεχε.

3. ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΡΑΝΤΖΗ

Για ασυγκράτητα γέλια των ελλήνων και ατέλειωτα κλάματα των ανθελλήνων ήταν η υπόθεση Κατραντζή.

Ο Μητσοτάκης έδωσε έναν φάκελο της ΕΥΠ στον Τσίπρα. Όλως τυχαίως, παραδόξως και συμπτωματικά δεν πρόσεξε ότι στο έγγραφο ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Μουσταφά Κατραντζή αναφέρεται ως “στρατευμένος” στην Άγκυρα, δηλαδή σε πιο απλά ελληνικά πρακτοράκι του τουρκικού προξενείου και κατ’ επέκατση του Ερντογάν (https://www.newsbreak.gr/politiki/479083/tsipras-epikindynos-o-mitsotakis-katratntzi/).

Βέβαια ο Μητσοτάκης δεν κρύβεται ότι είναι ζαβός, αλλά έχει και παρατρεχάμενους. Πιστεύει λοιπόν κανείς σας ότι τους ξέφυγε και έδωσαν τον δικό τους Κατραντζή για τον “σφάξει” πολιτικά δημοσίως ο Τσίπρας;

Τι συνέβη λοιπόν πραγματικά και επί της ουσίας;

Είχαν προηγηθεί οι αποκαλύψεις του πρώην διπλωματικού συμβούλου του Τσίπρα, πρέσβη επί τιμή, Γ. Αϋφαντή, για το πως ο Τσίπρας έστηνε τις εκλογές στη Θράκη, όπως τον διέταζε ο Ερντογάν (κυρίως αυτό “Τι έζησα ως διπλωματικός σύμβουλος του Τσίπρα – Τα “δανεικά” της ΝΔ”, https://slpress.gr/ethnika/ti-ezisa-os-diplomatikos-symvoylos-toy-tsipra-ta-quot-daneika-quot-tis-nd/ και τις συνέχειές του https://www.defence-point.gr/news/ayfantis-den-kerdise-o-syriza-ti-rodopi-to-toyrkiko-proxeneio-kerdise, https://www.thetoc.gr/politiki/article/neo-xtpupima-aufanti-o-tourkos-presbis-tilefonise-ston-niko-pappa-kai-o-suriza-apesure-tin-upopsifiotita-sampixa/, https://www.iefimerida.gr/politiki/ayfantis-syriza-kotzias-tsipras, https://www.worldenergynews.gr/politics-business/articles/545539/ayfantis-o-syriza-ekopse-tin-sampixa-meta-apo-ypodeiksi-tou-toyrkou-presvi-ston-niko-pappa-vinteo).

Καθώς λοιπόν ο Τσίπρας είχε γίνει κυριολεκτικά “ρόμπα ξεκούμπωτη” δρώντας απροκάλυπτα ως “γιουσουφάκι” του Ερντογάν, ανέλαβε να τον ξεπλύνει ο Μητσοτάκης. Του έδωσε λοιπόν τελετουργικά το πολιτικό “κεφάλι” του Κατραντζή για να το “πάρει” δημοσίως και να αποκακαταστήσει το κουρελιασμένο όνομά του.

Απλώς ήταν βλακώδες το σενάριο και τους πήραν χαμπάρι κι οι πέτρες.

ΥΓ 1. Ο τίτλος του άρθρου είναι βεβαίως αφιερωμένος στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διαρκώς και διακαώς προσπαθεί να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου (εντελώς ενδεικτικά https://www.athensvoice.gr/epikairotita/politiki-oikonomia/800188/giati-o-tsipras-mimeitai-ton-andrea/, https://www.news247.gr/gnomes/giwrgos-karelias/o-tsipras-antigrafei-ton-andrea-papandreoy-giati-to-pasok-ntaraverizetai-me-ti-nd.10031901.html).

Αρκετοί μου είπαν ότι η αναφορά μου στο μπότοξ του Τσίπρα, την οποία έκανα στο άρθρο μου “ποιος πληρώνει το βαρκάρη” (https://aristatsis.wordpress.com/2023/06/18/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b7/, ΥΓ 5) δεν ήταν του επιπέδου μου, καθώς πρόκειται, λέει, για αισθητική επιλογή του που δεν με αφορά.

Πλανώνται πλάνην οικτράν.

Το μπότοξ του Αντρέα απ’ τα Lidl είναι βαθύτατα πολιτική επιλογή που μας αφορά όλους μας.

Βλέπετε ο Αλέξης ξέρει πολύ καλά ότι είναι ένας αγράμματος, μετρίως μέτριος κονφερανσιέ (https://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/search.html?lq=%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%AD). Μέχρι να διαβάσει το κείμενο που του έδωσαν μπορεί. Τίποτε παραπάνω.

Καθώς λοιπόν αντίκρυσε τα πρώτα φυσιολογικά σημάδια του χρόνου στο πρόσωπό του κατάλαβε ότι η “μπογιά” του δε θα περνάει για πολύ καιρό ακόμα.

Προσπάθησε λοιπόν να δώσει μια χρονική παράταση στις θεατρικές του παραστάσεις με μια ασυνήθιστη για άνδρα αισθητική επέμβαση.

Έτσι όμως μας αποκάλυψε την πολιτική και μορφωτική γύμνια του. Αν πίστευε ότι μπορεί να “σταθεί στα πόδια του” απέναντι στον ελληνικο λαό δε θα προσπαθούσε να σβήσει δυο χαζορυτίδες”.

Την ευθύνη της αποκάλυψης φέρει ακέραια ο σεναριογράφος. Τι τρικυμία εν κρανίω είναι αυτή;

Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε μια έντονα αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Αυτό όμως που δεν μπορεί να του αρνηνεί κανείς είναι ότι ήταν ιδιαιτέρως ευφυής.

Δικαίως λοιπόν ο χαζοαλέξης, που προσπαθεί ανεπιτυχώς να τον μιμηθεί, είναι ένας Αντρέας απ’ τα Lidl.

ΥΓ. 2. Θεία Δίκη. Το ΠΑΣΟΚ, σαν καλό υπαλληλάκι του Μητσοτάκη ανέχθηκε τον εμπαιγμό μας και θέλησε να παραστήσει την εποικοδομητική αντιπολίτευση με τη δηθενιά της δικής του πρότασης για 120 δόσεις.

Τα έφερε λοιπόν έτσι η μοίρα ώστε το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε βαρύγδουπη ανακοίνωση ότι στηρίζει τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, τους οποίους βεβαίως εξαπάτησαν χυδαία οι τράπεζες. Την επομένη τους έσκασε η βόμβα ότι ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος και 2ος τη τάξει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, Δ. Μάντζος, ως δικηγόρος βιοποριζόταν εκπροσωπώντας funds που στρέφονταν κατά δανειοληπτών ελβετικού φράγκου (https://www.newsbreak.gr/politiki/480173/dikigoros-ton-funds-kai-o-mantzos-toy-pasok-2/).

Δεν τους έφτασε η αρχική ξεφτίλα.

Ο Ανδρουλάκης προσπάθησε να δικαιολογήσει το πρωτοπαλίκαρό του. “Ε, μια φορά, έτυχε”.

Την επομένη του δημοσίευσαν κι άλλη (https://primenews.press/neo-dimosievma-o-mantzos-ekprosopise-to-fund-kai-se-defteri-ypothesi-kata-daneiolipti).

Προσέξτε κυρίως πόσο βλάκες είναι.

Ο Μάντζος δικαιολογήθηκε ότι δήθεν σταμάτησε να εκπροσωπεί ως δικηγόρος το fund το 2019 (Ο Δημήτρης Μάντζος, από την πλευρά του, δεν διέψευσε την υπόθεση,πέφτοντας όμως σε μια ξεκάθαρη αντίφαση. Από τη μία είπε πως εξακολουθεί να εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο, αλλά πρόσθεσε ότι έχει σταματήσει τη δικηγορία το 2019. Κι αυτό ενώ η δικαστική απόφαση ελήφθη τον Νοέμβριο του 2021). Η διαταγή πληρωμής που δημοσιεύθηκε στο newsbreak.gr είναι του 2021 (https://www.newsbreak.gr/politiki/480173/dikigoros-ton-funds-kai-o-mantzos-toy-pasok-2/). Η αίτηση υποβλήθηκε στις 9-6-2021 (1η σελίδα της διαταγής πληρωμής) και προφανώς η διαταγή εκδόθηκε αρχές Νοεμβρίου 2021 και πάντως μέχρι 15-11-2021 που η συνεταίρος του Μάντζου στη δικηγορική εταιρία, υπέγραψε την επιταγή προς πληρωμή (το έγγραφο που αρχίζει “ακριβές φωτοτυπικό αντίγραφο…”).

Δεν “έθαψε” μόνο τον εαυτό του, κυρίως ως πανίβλακα. Πήρε μαζί και τον Ανδρουλάκη. Τι λέτε; Να μη μίλησαν μεταξύ τους πριν ο Ανδρουλάκης καλύψει πολιτικά το “επιφανές” στέλεχός του; Πάθαινε τίποτα να του πει την αλήθεια ότι είχε υπογράψει πολλές φορές για το fund;

Από την πλευρά του Ανδρουλάκη τώρα. Ήθελε πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι τα χαρτιά των funds είναι όλα ίδια και μόνο τα ονόματα και τα ποσά αλλάζουν κι οι δικηγόροι τους τα πάνε στοίβες στα δικαστήρια; Δεν ήταν πολιτική αυτοκτονία. Ήταν απλώς ομολογία. Έχει IQ ραδικιού.

Πολιτικοί παπατζήδες της πλάκας.

Αυτά ήταν μόνο το “περιτύλιγμα” του τεράστιου σκανδάλου Μάντζου που ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ.

Στην επιταγή προς πληρωμή που υπέγραψε η δικηγόρος – συνεταίρος του Μάντζου φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για δικηγορική εταιρία. Συνυπολογίστε ότι (επαναλαμβάνω) συνήθως οι αιτήσεις διαταγών πληρωμής των funds ίδιες είναι, μόνο τα ονόματα και τα ποσά αλλάζουν.

Άρα εκ πρώτης όψεως δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να υπογράφει ο Μάντζος τα δικόγραφα του fund, κινδυνεύοντας να κατεξευτελιστεί ο ίδιος και να κατεξευτελίσει το ΠΑΣΟΚ. Δε χρειαζόταν καν να υπογράψει δικηγόρος συνεταίρος στη δικηγορική εταιρία. Αρκούσε να υπογράφει και νεαρός συνεργάτης της δικηγορικής εταιρίας. Τόσο απλά.

Άρα ο Μάντζος δεν παρείχε κυρίως νομικές υπηρεσίες στο fund, αλλά πολιτική κάλυψη. Γι’ αυτό προφανώς δεν πληρωνόταν με το “μεροκάματο” (γραμμάτιο προκαταβολής δικηγορικής αμοιβής). Κυρίως όμως, αφού πληρωνόταν για να κάνει τη βρωμοδουλειά της πολιτικής κάλυψης, προφανώς το fund απαιτούσε να υπογράφει κι αυτός τα δικόγραφα, για να τον έχει στο χέρι.

Συνεπώς είναι πολιτικά συνένοχος και ο Ανδρουλάκης που όλως τυχαίως, περιέργως και συμπτωματικά δεν πρόσεξε ποτέ την εξαγορασμένη από το fund στάση του Μάντζου στα όργανα του κόμματος.

Ήταν βεβαίως χρησιμότατο για όλους μας το κάζο του Μάντζου.

Την κερκόπορτα των μνημονίων, που ρήμαξε τη χώρα και μας έφερε και τα funds, άνοιξε ο Γιώργος Παπανδρέου. Σήμερα οι πολιτικοί του επίγονοι σε αγαστή συνεργασία με τα funds βγάζουν το παντεσπάνι τους πίνοντας το αίμα των άγρια ληστευόμενων ελλήνων πολιτών.

Ο Άρης Τάτσης είναι δικηγόρος Άρτας (https://aristatsis.wordpress.com/). Ειδικεύεται σε διαζύγια, τροχαία ατυχήματα και πτωχευτικό νόμο.

Σχολιάστε



Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε